Dünya Yumurta Rekortmeni : Australorp

30 Mart 2013 Cumartesi




365 günde 364 adet yumurta vermesiyle ünlü olan ve  konuda Dünya rekorunu elinde bulunduran Australorp , İngiliz ırkı olan Orpington’un siyah varyetesinden Avustralya’da geliştirilmiş bir ırktır. Australorp'un Siyah, Beyaz, Golden ve Beyaz dantelli varyeteleri vardır

Renk olarak en bilineni siyahtır. Bunların yanında beyaz ve mavi renkleri de mevcuttur. Göz rengi koyu kahverengi ve siyahtır, uzak mesafeden tek renk siyah gibi görünür, kırmızı gri ya da bakir rengi göz bebekleri australorplarda kırmalık ve düşük kalite belirtisidir, ayak renklerinde olmazsa olmaz siyah renktir ayak altlari palazlarda gri renkte olması gerekir, gene ayakaltı renginin beyaz olması kırmalık pembe olması ise düşük kalite belirtisidir. Vücut duruşu Langshan horozundan gelen U veya V duruşuna sahiptir. Balta ibiklidir ibiklerindeki tarak sayısı 4 ile 6 arasındadır. Kulak lopları kırmızıdır. 

Yumurta-et kombine verimlidirler. geliştirildikleri Orpington’lar et verimli bir ırk olmasına rağmen bunun aksine, Australorp’larda yumurta verimi ön plandadır. Fakat et kaliteleri de yadsınmayacak kadar iyidir. Vücutça Orpington’lardan küçüktürler. Yumurta kabukları açık kahverengidir. Orta büyüklükte, oldukça etli vücutlu, yumurtacı bir ırktır. Ortalama canlı ağırlıkları horozlarda 3.7- 4.2, tavuklarda 2.7-3.2 kg’dır. 

Australorplar uysal hayvanlardır. Uçucu bir ırk değildirler. Geniş alanlarda yayılmayı severler. Tavukları diğer ırklarla kolayca geçinebilir. Gurk özellikleri fazladır. İyi Anaçtırlar. 21 saat altında yumurta veren bu ırk  yaklaşık 7 yaşına kadar tam verimli yumurta verir.


Kaynak :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions