Tavuk Zamlanıyor !

21 Mart 2013 Perşembe



Tavuk ürünleri de Mart ayına zamla başladı.

Yıllık hacmi 265 bin tona ulaşan tavuk ürünlerinde mart ayı zamla geldi.

Tavuktan üretilen sosis, salam ve jambon gibi ürünlerde bu artış 8 TL'lik bir rakama ulaştı.

Yakın zaman önce Gı­da, Ta­rım ve Hay­van­cı­lık Ba­kan­lı­ğınca uy­gu­la­ma­ya ko­nu­lan so­sis, sa­lam ve su­cuk ürün­le­rin­de­ki farlı hayvanlara ait etlerin ka­rı­şım ya­sa­ğının kırmızı et ürün­le­rin­de fi­yat ar­tış­la­rı­na ne­den ol­ma­sı, ta­vuk pa­za­rı­nı ha­re­ket­len­dir­di.

Ta­vuk şar­kü­te­ri ürün­le­rin­de bir yıl­da yüz­de 30 bü­yü­me he­def­le­nir­ken, cid­di fi­yat ar­tış­la­rı ya­şan­dı. Ka­ra­rın dev­re­ye gir­di­ği tarihten bu yana ta­vuktan üre­ti­len sa­lam, so­sis ve jam­bo­nun satış fi­yat­la­rın­da ki­log­ram ba­şı­na yaklaşık 8 TL’­lik bir ar­tış oldu.

Ba­kan­lık ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan teb­liğ doğ­rul­tu­sun­da, ta­vuk­tan üre­ti­le­cek so­sis, sa­lam, jam­bon gi­bi ürün­ler­de sa­de­ce ta­vuk bu­tu ve­ya göğ­sü kul­la­nı­la­bi­le­cek. Bu nok­ta­da ma­li­ye­ti ar­tan fir­ma­lar da fi­yat­la­ra zam­la­rı yan­sıt­tı. Fi­yat­lar­da or­ta­la­ma yüz­de 20’lik ar­tış söz ko­nu­su.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions