Tavuk Üreticisine Kredi Desteği

29 Mart 2013 Cuma


       21 Mart 2013 tarihinde 28594 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliğin (No: 2013/13) 12. maddesinde üretim yapacak işletmeler için her dönem asgari; etlik piliç yetiştiriciliğinde 10.000 adet, yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 5.000 adet, hindi, kaz, ördek, bıldırcın yetiştiriciliğinde 2.500 adet, devekuşu yetiştiriciliğinde 50 adet ve üzeri kapasitelerde üretim yapılması veya yapılacak olması gerekliliği getirilmiştir.

Kanatlı sektörüne yönelik yatırım kredileri; Kümes, gübre işleme tesisi, yumurta işleme, tasnif, paketlemeünitesi/tesisi yapımı ve tadilatlarını, bio güvenlik önlemlerini, ilgili alet-ekipman ve makine alımı ile diğer yatırım giderlerini kapsamaktadır.

Kanatlı sektörüne yönelik işletme kredileri; Ruhsatlı kanatlı üretim işletmelerinden, yetiştirilmek üzere alınacak ticari civciv ve yarka alımı ile bu hayvanların yem ve diğer işletme giderlerini kapsamaktadır.


Bu tebliğ Arıcılık, Su Hayvanları, Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve Sertifikalı Fidan Yetiştiricilerini de kapsamaktadır. Tebliğin tam metnine ulaşmak için TIKLAYINIZ

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions