DÖLLENMİŞ TAVUK YUMURTASI

19 Ocak 2013 Cumartesi

Seri üretim tavuk yumurtalarında doğal yollarla döllenme yapılmamaktadır. Doğal yollarla döllenmiş yumurta ancak doğal besi yumurtasıdır. Bir yumurtanın döllenmiş olup olmadığını anlamanın tek yolu, yumurtayı 4-5 gün boyunca kuluçkada tutmaktır. Bu çoğunlukla “inkübatör” adı verilen kuluçka makinelerinde yapılmaktadır. Yumurtayı 4-5 günlük kuluçka sonrasında mum ışığında incelediğinizde eğer yumurtanın içinde kan damarları görünüyorsanız bu yumurtanın döllenmiş olduğunun göstergesidir. Civciv sadece döllenmiş yumurtadan meydana gelebilir. Horoz ile tavuğun çiftleşmesi sonrası yumurtanın döllenmesi 8-12 gün arası bir zaman almaktadır. Yani çiftleşen hayvanlardan meydana gelen her yumurta döllenmiş yumurta değildir. Döllenmiş yumurta adı altında çeşitli satıcılardan aldığınız yumurtaları kuluçkada tutma durumununuz söz konusu değilse, yumurtayı kırarak sarı kısmında bulunan beyaz noktacıkların şekline bakabilirsiniz. Burası, “germ halkası” adı verilen ve embriyo gelişiminin gerçekleştiği bölünme merkezidir. Eğer yumurta döllenmişse, bu beyaz kısım “C” şeklinde bir görünüme sahip olacaktır. Döllenmemiş yumurtada ise beyaz leke küçük ve sıkı bir noktacık görünümündedir.

Döllenmiş yumurtalar da yenebilir. Marketlerde satılan yumurtaların tamamı ise, eğer aksini belirten herhangi bir ibare bulunmuyorsa, döllenmemiş yumurtalar. Seri üretim çiftliklerinde üretilen yumurtalar, tavuklar ve horozların bir arada bulunmadığı mekanlarda elde ediliyor. Tavuklar ve horozlar yumurtlama döneminde bir arada tutulmadığı için de, yumurtaların döllenme şansı ortadan kalkmış oluyor. 


21 gün içerisinde döllenmiş yumurtadan bir canlı meydana gelmekte... Tüm azaları tastamam yumurta içerisinden çıkan bir civciv ne büyük bir mucize... Döllenmiş yumurta içerindeki embriyo yumurta içerisindeki besin maddeleriyle beslenip bir canlının hayata gözünü açmasına vesile oluyor. Biz daha fazla kazanmak için doğanın dengesi ile oynamıyoruz. Doğal yollarla üretim yapıyoruz.

Doğal yollarla üretilen yumurtayı tercih etmek bir manada doğanın korunmasına yardım etmektir. Doğayı korumak insanlık görevidir.

Yumurta Siparişi Talep Formu

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions