Yumurtanın Anti-Oksidan açısından çok zengin olduğu ortaya çıkarıldı.
Anti- Oksidan açısından Mısır ve Buğday ile beslenen tavukların Yumurtalarının, Elmaya oranlar iki kat daha fazla anti-oksidan içerdiği ayrıca 2 adet çiğ yumurtanın içindeki anti-oksidan miktarının 25 gr Kızılcığa eş değer olduğu belirlendi.
Yumurtadaki antioksidanların yumurtaya sarı rengini veriyor.Yapılan araştırma pişmiş yumurtanın antioksidan seviyesini %50 oranında kaybettiğini de gösteriyor.Fakat genede çiğ yumurta tüketmenin sağlık açısından zararlı olduğunun bilinmesi gerekiyor.
Yumurtada anti-oksidanların yanı sıra bir çok faydalı aminoasitlerde bulunuyor. Protein açısından da çok zengin olan yumurta doğal yollarla üretildiği sürece insan sağlığı için vazgeçilmez bir gıda ürünü
0 yorum:
Yorum Gönder