Brahma - Hindistanın Devleri 1840 - 1850

21 Temmuz 2014 Pazartesi

                Anavatanı Hindistan olan Brahmalar Cochin ve malay ırkının melezlenmesi ile elde edilmiş olan   bir asya ırkıdır.          
         Ana olarak üç renk (beyaz,sarı,kırmızı) olmasına karşın yetiştiricilerin bu ırk üzerinde yaptığı çalışmalarla açık ve koyu renkli varyeteler elde edilmiştir.           
               Bu varyeteler 1874 yılında standartlara katılmıştır brahmalar güzel ve gösterişli hayvanlardır  küçük ibikleri paçalı ayakları ve en önemlisi iri ve heybetli duruşları ile hemen kendini belli eden bu sebeple de  hayvanseverlerce sevilen bir ırktır. Brahmaların tepe tüyleri ve sakalları bulunmaz.
        Brahmaların yıllık ortalama yumurta sayısı 100 ile 120 adettir. Bu yumurtalar açık kahverengi rengindedir. Brahmalar sakin hayvanlardır tavukları yaz aylarında gurk olma özelliği gösterirler. Brahmaların erkekleri 5,5 - 6 kg , Dişileri ise 4 - 4,5 kg ağırlığına kadar ulaşır.            
            İri bir ırk olmasına rağmen büyüme hızlarının yavaş olgunluk yaşlarının uzun olması Brahmaların etçi olarak ticari üretilmesinde engel teşkil etmiştir.

Brahmaların  türleri;

Brahma Sarı
Brahma Limoni
 
Brahma Dark



Brahma Beyaz

Brahma Kırmızı
Brahma Küllü

           

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions