Yumurta Yerken Bunlara Dikkat Edin

13 Mart 2013 Çarşamba


  • Öncelikle aldığınız Yumurtaları dış kabuğunu yıkamadan saklamalısınız. Yumurta, tavuktan çıktığı anda kabuk yüzeyinde doğal koruyucu bir tabaka vardır. Yıkadığınızda bu tabakanın yok olmasına sebep olursunuz. Entegre tavuk tesislerinde yumurtaların dış kabukları temiz ve parlak gözükmeleri için yıkanırlar ve doğal koruyucu tabaka yok olur.

  •  Yumurta uzun süre bekletilirse bozulur ve bozulan yumurtanın ağırlığı azalır. Taze ve bayat yumurtaları ağırlığından da test edebilirsiniz. Yarım litre suya bir yemek kaşığı kadar yaklaşık 50-60 gr tuz atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır. Bu şekilde yumurtanızın ne derece yenilebilir olduğunu test edebilirsiniz.

  •  Yumurtanın haşlanması sırasında pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir. Bu süre uzarsa ve yumurta bayatsa yumurtanın sarıdaki demir, beyazındaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşilimsi bir halka oluşturur. Bu tip yumurtalar sağlık açısından tüketilmemelidir.

  • Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşir ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur. Kayıpları önlemek için yumurtayı yağa kırarak pişirmek yerine haşlama yöntemi tercih edilmelidir.

     Yumurta, her öğünde en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Böyle bir ürünü tüketirken kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını tehlikeye atmayın. Entegre üretilen tavuk yumurtası yerine güvendiğiniz kişilerden doğal, salma, köy tavuklarının yumurtalarını tercih edin.

          Doğal, Salma, Köy tavuğu yumurtası temin etmek için bizimle irtibat kurabilirsiniz. Facebook sayfamızdan ve E-posta adresimizden doğal yumurta siparişi verebilirsiniz. Yumurta üretim çiftliğimizi ziyaret ederek. İlk elden yumurtalarınızı alabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions