17 Ocak 2014 tarihli ve 28885 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ''HAYVANSAL
GIDALAR İÇİN ÖZEL HİJYEN KURALLARI YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR
YÖNETMELİK'' ile Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen
Kuralları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yumurtanın saklanması ve
taşınmasında sorun yaratan 5-12 C soğutma şartını kaldıran yönetmelik
değişikliği; Eski yönetmeliğin 61.maddesi ; “Yumurtalar,
üreticinin tesislerinde ve son tüketiciye arzına kadar, temiz, kuru,
dışarıdan gelen kokulardan ari, darbelerden etkin bir biçimde korunacak
ve direk güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde muhafaza edilir.
Yumurtalar, yumurtlama tarihinden itibaren en fazla 21 gün içinde
tüketiciye ulaştırılır” şeklinde değiştirilmiştir.
Yönetmeliğin tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ
0 yorum:
Yorum Gönder