Yumurtada Soğutma Şartının Kaldırılması

7 Mart 2014 Cuma

17 Ocak 2014 tarihli ve 28885 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ''HAYVANSAL GIDALAR İÇİN ÖZEL HİJYEN KURALLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK'' ile Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yumurtanın saklanması ve taşınmasında sorun yaratan 5-12 C soğutma şartını kaldıran yönetmelik değişikliği; Eski yönetmeliğin 61.maddesi ; “Yumurtalar, üreticinin tesislerinde ve son tüketiciye arzına kadar, temiz, kuru, dışarıdan gelen kokulardan ari, darbelerden etkin bir biçimde korunacak ve direk güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde muhafaza edilir. Yumurtalar, yumurtlama tarihinden itibaren en fazla 21 gün içinde tüketiciye ulaştırılır” şeklinde değiştirilmiştir.
Yönetmeliğin tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions