Yumurta Sanatı

3 Mart 2014 Pazartesi

             Yumurta denilince akla ilk gelen tavuk yumurtasıdır. Tavuk yumurtası bilindiği üzere çok sayıda yemeğin yapımında malzeme olarak kullanılır. Dünyanın hemen hemen her mutfağında tavuk yumurtası yaygın olarak kullanılır.
              Yapılan araştırmalarda besinler içindeki en kaliteli proteinin yumurtada olduğunu gözler önüne sermektedir. Ayrıca yumurta dışarıdan alınması gerekli olan amino asitleri dengeli ve yeterli miktarda içerir. Vücuda gerekli olan başta A, B, D ve E ve birçok vitamini yüksek oranda barındırır.
Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından yumurta çok gereklidir. Alerjisi olmayan çocuklar için günde 1 yumurta tüketimini uzmanlar tavsiye etmektedir.
               Bir adet yumurta ortalama 50 gram olarak kabul edilebilir ve bir yumurtadaki besin değerleri ortalama;
  • 70 Kalori
  • 6 g Protein
  • 5 g Yağ
  • 1 g Karbonhidrat şeklindedir.
              Genel olarak yumurtanın sarısı büyük oranda vitamin ve yağları , beyaz kısmı ise büyük oranda proteinleri içerir.
              Yumurta, bir besin olarak tüketilmekle birlikte; Yumurta kabuğuda usta ellerde bir sanat eserine dönüşmekte; Usta ellerden çıkan bir kaç yumurta tasarımını sizlerin beğenisine sunmak istiyoruz.
              Ziyaretçilerimizden de benzer yetenekleri olan kişiler var ise ortaya çıkarttıkları sanat eserlerini bize göndermeleri durumunda büyük bir memnuniyetle gerek sayfamızda gerekse Facebook ve Twitter hesaplarımızda yayınlamak isteriz. 


 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions