Organik Etiketli Hayvansal Ürünler

12 Mart 2014 Çarşamba

Hepimiz bu tür " doğal ", ''organik'', ''natural'', ''free range'', "serbest gezinen "  gibi ifadeler bulunan etiketlerle satılan hayvansal ürünleri marketlerde, şarküterilerde v.b. yerlerde görüyoruz. Bu etiketleri gören bazı tüketiciler piyasa değerinin üzerinde paralar ile bu ürünleri satın alıyorlar. Peki bu etikette yazılanlar ne kadar doğru ? Tüketiciler organik ürün alma adına yanılgı içindeler mi ?
Bazı organik ve serbest gezinen hayvan çiftlikleri, entegre tesislerde olduğu gibi üretim yapıyorlar. Karlarını artırmak daha fazla para kazanmak adına hayvanları doğal yaşam koşullarının dışında yetiştirmeye zorluyorlar. Son derece kalabalık, Hijyen kurallarına uygun olmayan kümesler antibiyotik eksikliği ile birleştiğinde tavuklarda daha fazla parazite yol açabilir. Bir hayvanın sadece doğal ve organik yem tüketmesi bu hayvanların doğal ve organik üretildiği manası taşımıyor. Ayrıca bu hayvanların yem tüketimi konusunda da sürekli bir kontrol mekanizması mümkün değil.

Organik ve serbest gezinen hayvanların entegre çiftliklerde yetişen hayvanlarla aynı kesimhanelerde sağlıksız koşullarda kesilmesi onların etinide bakteriyel olarak aynı potansiyele tabi tutacaktır.

Pazar büyüdükçe gözünü para hırsı bürümüş, insanların sağlıklı beslenme taleplerinden yararlanmak isteyen kişiler her sektörde olduğu gibi bu sektörde de boy gösterecektir. Bu tür kişilere imkan vermemeye çalışmalıyız.

Çözüm çevrenizde bu tür üretim yapan güvendiğiniz kişilerden ürün almanız. Bu tür bir imkanınız yoksa güvendiğiniz markalara yönelmeniz olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions