Dekalb Ligorin ( Beyaz Yumurtacı )

15 Aralık 2013 Pazar



Dekalb Ligorin, halk arasında beyaz yumurta tavuğu olarak bilinen tavuklardır. Hendrix Genetik tarafından 2005 yılında keşfedilmiş ve SFPA tarafından kayıt altına alınmıştır. İlk önce Amerika Birleşik Devletlerinde yaygınlaşan Ligorinlerin daha sonraki yıllarda patenti Hollanda tarafından alınmış ve Hollanda'da üretilmeye başlanılmıştır. Şu an bildiğimiz kadarıyla Dünyanın 18 farklı ülkesinde Ligorinlerin bayiilikleri bulunmakta ve 18 farklı ülkede sertifikalı olarak üretilmektedirler. 
Dekalb Ligorin'i diğer Ligorinlerden ayıran özelliği bir markaya bağlı üretilmesidir. Bu tavuğun ırkı Ligorindir. Dekalb bağlı olduğu firmadır. Bu sebeple Dekalb Ligorin olarak adlandırılmaktadırlar.
Dekalp Ligorin ırkı tavukların en büyük özellikleri "Az yem ile çok yumurta " vermesidir. Dekalb Ligorinlerin yumurtası ortalama 65-70 gramdır. Bu ağırlık, Yumurtaların ağırlıklarına göre sınıflandırılmasında AB Standartına göre ''Large'' ''Büyük'' olarak sınıflandırılan yumurtadır. Ortalama bir tavuğun yumurtasının  ağırlığı ise 57.6 gramdır. Dekalp Ligorin ırkı tavuklar günde ortalama 60-80 gr arası yem tüketirler ve bir tavuk yılda 280-320 arasında yumurta verir. Yetişkin bir Dekalp Ligroin ırkı tavuk ortalama olarak 2-2,5 kg ağırlığına ulaşır.   
Dekalb Ligorin'ler BeyazKahverengi ve Siyah olmak üzere 3 çeşite ayrılır. Hem kümes hem de salma tavukçuluk yapanlar için ideal bir ırk olan Dekalb 16-20 hafta itibariyle yumurtlamaya başlamaktadır. Dekalp Ligorin, her türlü ferah kümes ortamında yaşayabilir. Doğal ortamına çok çabuk adapte olabilir. Sakin ve performanslı bir ırktır. Dekalb Ligorinler gurk olmazlar ve yumurta verimleri düşmez fakat istenildiğinde kuluçka makinaları yada farklı kuluçkaya yatan kümes hayvanları ile kolaylıkla çoğaltılabilirler.
Sağlıklı Yumurta ekibi olarak bizde Doğal, Salma Tavuk ve Tavuk Yumurtası üretimi için bizimle irtibat kuran takipçilerimize Dekalb Ligorin ırkı tavukları tavsiye etmekteyiz. Talep edilmesi durumunda Sertifikalı, Tüm aşıları yapılmış ve aşı karneleri ile Dekalb Ligorin ırkı 12-15 haftalık tavuk(yarka) temini konusunda takipçilerimize yardımcı olmayada çalışırız. Tavukçuluk yapacak kişiler için en önemli nokta tavuk teminidir. Doğru ırk tavuğu seçme ve güvenilir yerden tavuk temin etmek bu tür yatırım yapacak kişiler için en önemli noktadır. Her sektörde olduğu gibi tavukçulukta da ne yazık ki kötü niyetli kişiler tavuk temini konusunda insanları kandırmakta ve yaşlı, yumurtada kesilme aşamasında, çıkma diye tabir ettiğimiz tavukları insanlara pazarlamaktadır. Bu sebeple Salma(Doğal) Tavuk Çiftliği kurmak isteyen takipçilerimizin bu hususa özellikle dikkat etmelerini rica ediyoruz. Ayrıca tavukların aşılarının tam olarak yapılması hususuda önem arz etmektedir. Aşıları yapılmamış tavuk alınması durumunda tavukların kanat bölgesinde dökülme ve kırılmalar, burun ve ağızda ishal görülür. Tavuklarınızın tamamının telef olması durumu söz konusu olabilir.

Dekalb Ligorin Temini için İletişim Bilgilerimiz





0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions