NEDEN KÖY(DOĞAL BESİ) YUMURTASI TÜKETMELİYİZ

19 Ocak 2013 Cumartesi

DOĞAL BESİ YUMURTASI NEDİR ?

İçinde hiçbir kimyasal yada yapay madde bulunmayan yemlerle ve doğanın sunduğu doğal besinlerle beslenen, doğada serbest dolaşan ve doğasına uygun şartlarda yaşayan ve doğal döllenme yöntemleri ile üreyen tavuklardan elde edilen yumurtalara doğal besi yumurtası nedir.

DOĞAL BESİ YUMURTASI NEDEN SAĞLIKLI

Doğal besi yumurtaları seri(sanayi tipi) üretim mahsulü olamadığı için daha lezzetli ve daha sağlıklıdır. yukarıda da belirttiğimiz üzere tavuklarımız tamamen doğal hayatlarını idame ettirip bu şekilde yumurtlamakta olduğundan ürettikleri yumurtalarda da her hangi bir kimyasal artık bulunmamaktadır. İki yumurta arasında ki fark sadece tadılarak bile rahatlıkla ayırt edilebilinir.

DOĞAL BESİ YUMURTASI NASIL AYIRT EDİLİR

Doğal besi yumurtası ile diğer üretim yumurtalar aynı ırk tavuklar kullanılarak üretildikleri için yumurta kabuğu rengi ve yapısı bir birine yakındır. Çok dikkatli bakılmadığında ayırt edilmesi zordur. Zaten seri üretim yapan yumurta üreticileri ile benzer olan tek yanımızda aynı ırk tavukları kullanmamızdır. Ancak bizim tavuklarımızın beslenme şekli, doğal yaşam alanları ve döllenme şekillerinde farklılıklar olduğundan, doğal besi üretim yumurtaları daha sağlıklı ve lezzetlidir. Yukarıda da belirttiğim üzere iki yumurta arasında ki farkı tadarak kolaylıkla anlayabilirsiniz. Eğer tatma imkanınız yoksa ve yumurtanın dış görünüşünden farkı anlamakta zorlanıyorsanız, kandırılmamak için yumurtanızı bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden alınız. Yahut kendi yeriniz varsa kendi tavuğunuzu ve kendi yumurtanızı kendiniz üretiniz. Tavuk temini, Tavuk çiftliği kurulması. vb. konularda da elimizden gelen yardımı yapmaktan çekinmeyeceğimizi bilmelisiniz. Amacımız para kazanmanın yanında halkın sağlıklı beslenebilmesi için elimizden geldiğince ön ayak olmaktır.

DOĞAL BESİ YUMURTASI NEDEN DİĞER YUMURTALARDAN PAHALI

Seri yumurta üreticileri onlarca tavuğu tek bir kafes içerisine kapatarak. Tavuklara resmen eziyet ederek çeşitli kimyasallar ile tavukları şişirerek tavuklardan %100'e yakın verim alıyorlar. Doğal besi yumurta üretiminde ise tavuklarımızı doğal yollarla döllüyoruz ve tavukları doğal yaşam alanlarında özgür olarak bırakıyoruz. Tavuklarımıza iki yumurta daha fazla alabilmek üç-beş kuruş daha fazla kazanabilmek için kimyasallar ile şişirmiyoruz. Bu yüzden bizim tavuklarımız %65-70 verimle yumurtluyor. Ayrıca seri üretim yumurtada firmalar geniş pazarlarının imkanları ile sürümden kazanıyor. Doğal Besi yumurtası ile halkımızın tanışıklığı yeterli düzeyde olmadığından biz butik üretimle az sayıda yumurta üretip günlük iç pazara sunuyoruz. Bu sebeple fiyat farkı oluşuyor. Biz ise elimizden gelen tüm imkanları kullanarak kendi üretimimiz doğal besi yumurtalarını iç piyasanın altında bir fiyata satmaya çalışıyoruz.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions