En ucuz kaliteli protein kaynağı : Yumurta

24 Ocak 2013 Perşembe


Yumurta hem amino asit açısından zengin hemde kaliteli protein deposudur. 1 yumurta sarısında 231 mg. kolestrol bulunmaktadır.  
Yumurtanın kolestrolünde trans yağ asidi yoktur.  Vücudumuzun hormon yapımını, hücre çeperi yapımı için kolestrole ihtiyacı vardır. Bir kısmını vücudumuz sentezlerken bir kısmını  dışarıdan alırız.  Bu açıdan yumurta en kaliteli yağ kaynaklarından biridir.
Sağlıklı bir insan her gün yumurta yiyebilir. Protein seviyesi yüksek olduğundan  özellikle sık sık tüketilmesi gereken, besleyici değeri oldukça yüksek bir besindir.   Kolestrol yüksekliği olan kişiler ise hafta 2 – 3 kez yumurta tüketebilir. Bir adet yumurta besin değeri açısından yumurta büyüklüğünde ete eşittir.  Yumurtanın içindeki lesitin beyin işlevlerinin düzenli olmasına yardımcı olur. 
Özelikle,ülkemizin ekonomik yapısı düşünüldüğünde yumurta,  tüm vatandaşlarımızın et,balık, tavuk gibi kaliteli proteine  ulaşabileceği en ucuz bir besindir.
Daha sağlıklı yumurta tüketebilmek için sanayii tipi yumurta yerine doğal besi (köy yumurtası ) tüketmeye çalışınız. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions