Özgür Besi Köy tavukları, entegre üretilen etlik tavuklara göre daha uzun sürede pişerler. Bunun sebebinin köy tavuklarının kart olmasına yorulsa da durum aslında farklıdır. Entegre yetişen etlik tavuklar kapalı kafeslerde ilaçlarla şişirilerek hareketsiz olarak yetiştiriliyorlar. Doğal Besi Köy tavukları ise doğal ortamlarında serbest olarak dolaşarak ve doğal ürünler tüketerek beslendikleri için bu tavukların kas yapısı ve buna bağlı vücut yapısı, entegre yetiştirilen etlik tavuklara göre farklıdır. Özgür besi köy tavukları daha kaslı olduğundan entegre yetiştirilen tavuklara göre daha geç pişerler. Pişirme sırasında dışa çıkan tavuk suyunun rengi ve tavuk etinin renginde de farklılık gözlenir.
İki farklı üretim tavuğun pişmiş hallerini tattığınızda ... Doğal Besi Köy tavuklarının tatlarının daha farklı olduğunu kendinizde rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.
Doğal Besi Köy tavuğu ve Yumurtası talepleriniz ve bilgi almak için bizimle İLETİŞİM'e geçebilirsiniz veya SİPARİŞ FORMU'nu doldurabilirsiniz.
Köy Tavuğu neden geç pişer
Sağlıklı Yumurta
●
1 Şubat 2013 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Search this blog
İletişim Formu
Blogroll
Popüler Yazılar
-
Dekalb Ligorin, halk arasında beyaz yumurta tavuğu olarak bilinen tavuklardır. Hendrix Genetik tarafından 2005 yılında keşfedilmiş ...
-
Salma (Özgür) Tavuk Çiftliği kurmak isteyen arkadaşlara elimizden geldiğince yardım edebileceğimizi... Amacımızın yumurta pazarlamaktan çok...
-
Seri üretim tavuk yumurtalarında doğal yollarla döllenme yapılmamaktadır. Doğal yollarla döllenmiş yumurta ancak doğal besi yumurtasıdır. Bi...
-
Çok sayıda takipçimiz doğal salma tavuk ve tavuk yumurtası üretimi için nasıl bir kümes kurulması gerektiği konusunda sorular yöneltti. Bi...
-
Takipçilerimizin akıllarında bir fikir oluşması için Doğal Salma Özgür Tavuk Çiftliğini kabaca 3 boyutlu olarak şekillendirdik. Sizinde aklı...
0 yorum:
Yorum Gönder