Doğal Beslenin. Sağlıklı Yaşayın

8 Şubat 2013 Cuma


Doğadan uzak yaşamaya o kadar alıştırıldık ki hangi mevsimde hangi meyve sebze yetişir bunu bile bilemez olduk.Şimdi yapay yöntemler ve tarımsal ilaçlarla her mevsimde her türlü sebze ve meyve üretiliyor.  Hayvansal gıdalarda da benzer durumlar söz konusu olduğu yazılı ve görsel basın yoluyla evimize kadar ulaşıyor.  Artık hepimiz, endüstriyel gıda sektörünün bize sunduğu ürünlerin bizler,hayvanlar,bitkiler ve gezegenimiz üzerindeki olumsuz etkileri konusunda yeterince bilgiye sahip durumdayız.Bu gerçeği göre göre Kendinizi daha ne kadar zehirleyecek ve hayvanlara,bitkilere ve gezegenimize daha ne kadar eziyet etmeye devam edeceksiniz ?
Doğal yollarla üretilen tarımsal ve hayvansal gıdalarla sağlıklı ve dengeli beslenebilir,  böylelikle hayvan ve bitkilerin korunmasına katkı sağlayabilirsiniz. Yedikleriniz ve sevdiklerinize yedirdikleriniz tarımsal ve hayvansal gıdalar konusunda duyarlı ve bilinçli seçimler yaparak insanlık ve gezegenimiz için farkındalığa sebep olabilirsiniz.
Endüstriyel gıdaların (marketlerden edindiğimiz bitkisel ve hayvansal ürünlerin çoğu) insan sağlığına olası zararları, bunların üretiminin doğada yarattığı tahribat ve sürecin toplumsal boyutu hakkında bilgiler gerek yazılı gerekse görsel basında sıkça yer bulmaya başladı. Bu durum insanların bilinçlenmesi konusunda önemli fakat yeterli değil. Çevrenizdeki insanları doğal beslenmeleri konusunda uyararak bilinçlenmelerini sağlayabilirsiniz.
Gerçek değişim ise ancak yaşam şeklimizi değiştirmemiz ile mümkün olacaktır. Pek çoğunda zirai ilaç ve hormon kalıntıları, bazılarında da GDO riski olan “endüstriyel ürünleri” satın alıp tüketmeye ve doğal beslenme konusunda sadece konuşmaya devam ettiğimiz sürece yani doğal beslenmeyi hayatımıza sokmadığımız sürece, çenemizi boşa yormaktan öteye geçemeyeceğiz. Sahte ve kimi zaman düpedüz zehirli  gıdaları yemeye ve yedirmeye de devam edeceğiz.
Endüstriyel gıdaların, Doğal üretim gıdalara oranla daha ucuz olmaları, daha çabuk erişilebilir olmaları ve ülkemiz insanının alım gücü düşünüldüğünde Endüstriyel gıdaların tüketilmesinin bir anda önüne geçilemeyeceği gerçeğini ortada fakat önceliklerinizi belirlemelisiniz. Sizin için öncelikli olan 3 kuruş daha az ve sizin ve sevdiklerinizin sağlığını tehdit eden gıdalar mı yoksa daha maliyetli fakat sizin ve sevdiklerinizin sağlığına dost doğal gıdalar mı ?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions