Brahma - Hindistanın Devleri 1840 - 1850

21 Temmuz 2014 Pazartesi

                Anavatanı Hindistan olan Brahmalar Cochin ve malay ırkının melezlenmesi ile elde edilmiş olan   bir asya ırkıdır.          
         Ana olarak üç renk (beyaz,sarı,kırmızı) olmasına karşın yetiştiricilerin bu ırk üzerinde yaptığı çalışmalarla açık ve koyu renkli varyeteler elde edilmiştir.           
               Bu varyeteler 1874 yılında standartlara katılmıştır brahmalar güzel ve gösterişli hayvanlardır  küçük ibikleri paçalı ayakları ve en önemlisi iri ve heybetli duruşları ile hemen kendini belli eden bu sebeple de  hayvanseverlerce sevilen bir ırktır. Brahmaların tepe tüyleri ve sakalları bulunmaz.
        Brahmaların yıllık ortalama yumurta sayısı 100 ile 120 adettir. Bu yumurtalar açık kahverengi rengindedir. Brahmalar sakin hayvanlardır tavukları yaz aylarında gurk olma özelliği gösterirler. Brahmaların erkekleri 5,5 - 6 kg , Dişileri ise 4 - 4,5 kg ağırlığına kadar ulaşır.            
            İri bir ırk olmasına rağmen büyüme hızlarının yavaş olgunluk yaşlarının uzun olması Brahmaların etçi olarak ticari üretilmesinde engel teşkil etmiştir.

Brahmaların  türleri;

Brahma Sarı
Brahma Limoni
 
Brahma Dark



Brahma Beyaz

Brahma Kırmızı
Brahma Küllü

           

Chicken Glasses ( Tavuk Gözlüğü )

20 Temmuz 2014 Pazar


Kümes içerisinde tavukların diğer tavuklarda gördüğü bir kanama üzerine anormal zarar verme davranışı sergileyerek tüy gagalama ve yamyamlık gibi davranışlar gösterdiği bilinmektedir. Bu durumu engellemek için 20. yüzyılın başında Amerika'da kırmızı ve gül rengi tavuk gözleri üretilmeye başlandı. Bu gözlükler kanın rengini gizleyerek tavukların anormal davranış sergilemelerini engellediği görüldü. Bu gözlüklerin patenti Andrew Jackson, Jr tarafından 1903 yılında alındı.
Kırmızı ve gül rengi gözlükler iki oval kısımla tavukların üst gaga kısmına tuturulur ve sabitlenir. Bazı modellerde kayış ile kafaya sabitlenirdi. Bu gözlükler basit tel çerçeveli gözlüklerdi.

1939 yılında, tavuk gözlük işlevselliğini geliştirmek için bir çaba, Ulusal Band & Etiket Şirketi kurucusu Joseph Haas tarafından yapıldı ve "Anti-Pix" isimli gözlükler oluşturuldu. Anti-Pix küçük alüminyum kırmızı plastik lensler menteşe üzerine monte edilmiş çerçeveli gözlüklerdi. Bu gözlükler, küçük paslanmaz çelik burun deliklerinden sokulan iğne ile gaga üstüne sabitlenen gözlüklerdi. Gözlükler kesin olmamak ile birlikte üretildiği yılda Amerika'da 2-3 milyon çift satıldı.Üretildiği yıllarda 100 tanesi $3.00 gibi bir fiyata satışa sunulan gözlükler şu an koleksiyon ürünüdür. 

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions