Yumurtanın Faydaları (Uzman TV)

9 Şubat 2013 Cumartesi

Sağlıklı bir yaşam için doğal yumurta tüketin. Sipariş İçin bizimle iletişime geçebilirsiniz

Doğal Beslenin. Sağlıklı Yaşayın

8 Şubat 2013 Cuma


Doğadan uzak yaşamaya o kadar alıştırıldık ki hangi mevsimde hangi meyve sebze yetişir bunu bile bilemez olduk.Şimdi yapay yöntemler ve tarımsal ilaçlarla her mevsimde her türlü sebze ve meyve üretiliyor.  Hayvansal gıdalarda da benzer durumlar söz konusu olduğu yazılı ve görsel basın yoluyla evimize kadar ulaşıyor.  Artık hepimiz, endüstriyel gıda sektörünün bize sunduğu ürünlerin bizler,hayvanlar,bitkiler ve gezegenimiz üzerindeki olumsuz etkileri konusunda yeterince bilgiye sahip durumdayız.Bu gerçeği göre göre Kendinizi daha ne kadar zehirleyecek ve hayvanlara,bitkilere ve gezegenimize daha ne kadar eziyet etmeye devam edeceksiniz ?
Doğal yollarla üretilen tarımsal ve hayvansal gıdalarla sağlıklı ve dengeli beslenebilir,  böylelikle hayvan ve bitkilerin korunmasına katkı sağlayabilirsiniz. Yedikleriniz ve sevdiklerinize yedirdikleriniz tarımsal ve hayvansal gıdalar konusunda duyarlı ve bilinçli seçimler yaparak insanlık ve gezegenimiz için farkındalığa sebep olabilirsiniz.
Endüstriyel gıdaların (marketlerden edindiğimiz bitkisel ve hayvansal ürünlerin çoğu) insan sağlığına olası zararları, bunların üretiminin doğada yarattığı tahribat ve sürecin toplumsal boyutu hakkında bilgiler gerek yazılı gerekse görsel basında sıkça yer bulmaya başladı. Bu durum insanların bilinçlenmesi konusunda önemli fakat yeterli değil. Çevrenizdeki insanları doğal beslenmeleri konusunda uyararak bilinçlenmelerini sağlayabilirsiniz.
Gerçek değişim ise ancak yaşam şeklimizi değiştirmemiz ile mümkün olacaktır. Pek çoğunda zirai ilaç ve hormon kalıntıları, bazılarında da GDO riski olan “endüstriyel ürünleri” satın alıp tüketmeye ve doğal beslenme konusunda sadece konuşmaya devam ettiğimiz sürece yani doğal beslenmeyi hayatımıza sokmadığımız sürece, çenemizi boşa yormaktan öteye geçemeyeceğiz. Sahte ve kimi zaman düpedüz zehirli  gıdaları yemeye ve yedirmeye de devam edeceğiz.
Endüstriyel gıdaların, Doğal üretim gıdalara oranla daha ucuz olmaları, daha çabuk erişilebilir olmaları ve ülkemiz insanının alım gücü düşünüldüğünde Endüstriyel gıdaların tüketilmesinin bir anda önüne geçilemeyeceği gerçeğini ortada fakat önceliklerinizi belirlemelisiniz. Sizin için öncelikli olan 3 kuruş daha az ve sizin ve sevdiklerinizin sağlığını tehdit eden gıdalar mı yoksa daha maliyetli fakat sizin ve sevdiklerinizin sağlığına dost doğal gıdalar mı ?

Bir Mucizeye Tanık Olun !

5 Şubat 2013 Salı


Bu canlıların küçücük kafeslerde, güneş ışığı görmeden, toprağa basamadan, hayatlarının sona ermesine izin vermeyin. Kendi sağlığınız ile birlikte bu hayvanları da düşünün !

Magnezyum Kaynağı : Yumurta ve Tavuk

4 Şubat 2013 Pazartesi


Stresle Mücadele için Magnezyum 

Magnezyum şekeri enerjiye çevirerek vücudun enerjisini sağlar. Vücudun hareketliliğini sağlar. Eksikliği depresyona yol açar. Stressiz bir yaşam için en iyi ve ucuz magnezyum kaynağı tavuk ve yumurtadır.

Magnezyum, sinir sisteminin aşırı duyarlılığını azaltarak sakinleşmeye yardımcı olduğu için "Anti-stres minerali" olarak da bilinir. Enzimlerin harekete geçirilmesi ve kandaki şekerin enerjiye dönüştürülmesinde rol alır. Ayrıca cildi düzgünleştirir, saçı güzelleştirir, tırnakları kuvvetlendirir. Sinir sistemi sağlığı, vücut ısısının dengede tutulması gibi pek çok fonksiyonda görev alan magnezyum, kemik ve diş gelişimi açısından da gereklidir. Adet dönemi öncesi magnezyum takviyesi adet sancılarını azaltır. Gebelikte görülen kramplara karşı koruyucudur. Stres, gebelik ve emzirme gibi durumlarda vücudun günlük magnezyum ihtiyacı artar. Alkol kullanımı magnezyum eksikliğine yol açtığı için özellikle "alkol bağımlılarında" ve sık alkol alanlarda magnezyum eksikliği çok görülür. Magnezyum eksikliği şu rahatsızlıklara yol açar:

Kalp, böbrek, karaciğer ve beyin fonksiyonlarında aksaklıklar Halsizlik, iştahsızlık, huzursuzluk ve uyku bozuklukları
Dalgınlık, hafıza zayıflığı, öğrenme güçlüğü n Böbrek yetmezliği, kalp çarpıntısı, kramp
Bebeklerde havale geçirme tehlikesi

GÜNLÜK İHTİYAÇYetişkinlerde ortalama 300 miligramdır. Bu miktar gebelikte 600 mg olur. Baklagillerin yüz gramında ortalama 150-170 mg, tavuk etinde 100 mg, balık etinde ise 120 mg magnezyum bulunur.

KAYNAK : Takvim

Magnezyum ile ilgili Ayrıntılı Bilgi İçin :
Wikipedia : Magnezyum
Uzman TV : Magnezyum
Magnezyum.info

Kapalı Ceza Yumurta Üretim Kurumu !



Hayatları Boyunca Gün Işığı Görmüyorlar!


Çiftliğimizden İlk Görüntüler

Çiftliğimiz yavaş yavaş tam verimli şekilde üretime başlamış bulunuyor. Ve çiftliğimizden ilk fotoğraflar ÇİFTLİĞİMİZDEN FOTOĞRAFLAR sayfamızda yayınlanmaya başlamıştır. Daha fazla fotoğraf, video ve alt yapısını hazırladığımız taktirde 7 gün 24 saat çiftliğimizden canlı yayınlara başlayacağız. İzmir ve çevresinde ikamet eden kişiler çiftliğimizi ziyaret ederek doğal köy tavuğu yumurtalarını yerinden de alabilmeniz mümkün.

Köy Tavuğu neden geç pişer

1 Şubat 2013 Cuma

Özgür Besi Köy tavukları, entegre üretilen etlik tavuklara göre daha uzun sürede pişerler. Bunun sebebinin köy tavuklarının kart olmasına yorulsa da durum aslında farklıdır. Entegre yetişen etlik tavuklar kapalı kafeslerde ilaçlarla şişirilerek hareketsiz olarak yetiştiriliyorlar. Doğal Besi Köy tavukları ise doğal ortamlarında serbest olarak dolaşarak ve doğal ürünler tüketerek beslendikleri için bu tavukların kas yapısı ve buna bağlı vücut yapısı, entegre yetiştirilen etlik tavuklara göre farklıdır. Özgür besi köy tavukları daha kaslı olduğundan entegre yetiştirilen tavuklara göre daha geç pişerler. Pişirme sırasında dışa çıkan tavuk suyunun rengi ve tavuk etinin renginde de farklılık gözlenir.

İki farklı üretim tavuğun pişmiş hallerini tattığınızda ... Doğal Besi Köy tavuklarının tatlarının daha farklı olduğunu kendinizde rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Doğal Besi Köy tavuğu ve Yumurtası talepleriniz ve bilgi almak için bizimle İLETİŞİM'e geçebilirsiniz veya SİPARİŞ FORMU'nu doldurabilirsiniz.

 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions