Doğal Besi (Köy) Tavuk Çiftliğinizi Kurun

31 Ocak 2013 Perşembe

Doğal Besi Tavuk Çiftliği Kurabilir miyim ?

Sizde kolaylıkla düşük bir maliyete doğal besi (köy) tavuğu çiftliğinizi kurabilir ve kendi yumurtanızı kendiniz üretmeye başlayabilirsiniz. Günümüzde sosyal ortamda insanlar köy hayatlarına olan heveslerini çeşitli çiftlik oyunları ile gidermeye çalışırken siz kendi çiftliğiniz de doğal hayata dokunarak hem sağlıklı yaşayıp hemde para kazanabilirsiniz

Doğal Besi Tavuk Çiftliği maliyeti ne kadar

Doğal Besi tavuk çiftliğinin maliyeti kurmayı hayal ettiğiniz çiftliğinizin tavuk kapasitesi ile doğru orantılı olarak büyümektedir.  Kendi evinizin bahçesinde 5-10 tavuk besleyerek günlük yumurta ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz gibi 5-10 binlik büyük çiftliklerle büyük paralarda kazanabilmeniz mümkün

Doğal Besi Tavuk Çiftliği kurma hakkında hiçbir bilgim yok

Doğal Besi Tavuk Çiftliği ile ilgili olarak hiç bir bilginiz yoksa çiftliğin kurulumundan tavuklarınızın yumurtlama evresine hatta yumurtalarınızı pazarlamanıza kadar her türlü evrede konu hakkında uzman kişilerle yardıma hazırız.

Neden kendimize rakip olacak çiftliklere yardım ediyoruz

Doğal Besi (Köy) yumurtası pazarı henüz büyüme aşamasında bir pazar. Bu iş kolunda doğal besi olmadığı halde sanayii tipi yumurtalarını konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanlara köy yumurtası gibi satan insanlar ne yazık ki hat safhada bu da insanların köy yumurtası pazarlayan insanlara bakış açılarını ne yazık ki değiştiriyor. Bizde bu algıyı kırmak için insanların kendi yumurtalarını kendileri üretmesini hatta kardeş çiftliklerle bu pazarda söz sahibi olarak insanları kandıran kişilerin pazar paylarını düşürmek ve insanların kandırılmasını engellemek ve doğal besi yumurtası üretimini ülke geneline yaymak istiyoruz. Her insan para kazanmak ister bizde tabii ki bu işi para kazanmak için yapıyoruz fakat bu iş kolunu seçmemizin bir amacıda doğal yaşamdan uzaklaşan, ilaçlar ve hormonlar ile beslenen ülke insanımızın sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmasına ve yetişecek neslin daha sağlıklı yetişmesine olanak sağlamak istememiz.

Doğal Besi Tavuk Çiftliği için hangi tür tavuklar kullanmalıyız ?

Doğal besi tavuk çiftliği kurmak isteyen yahut evinin bahçesinde kendi yumurtasını kendisi üretmek isteyen kişiler öncelikle piyasa araştırması yapmalılar. Hangi tür tavuktan daha verimli yumurta üretebileceklerini hangi tavuğun adet fiyatının ne kadar olduğunu Fiyat/verim oranında hangi türün daha cazip olduğunu hesaplamalılar. Piyasada 5 TL'den 25 TL' ye kadar fiyat aralığında tavuk satışları yapılmaktadır. Bir tavuk ucuz diye o tavuğa yönelmek tavuklarınızın hastalıktan toplu halde telef olmasına, tavuğun yaşının dolmasından verim alamamanıza vb. şekilde paranızı sokağa atmanıza sebep olacaktır. Bu hususlara dikkat edilmelidir. Bir tavuk maksimum 3 - 3,5 yaşına kadar yumurtlar. Civciv alıp bakmak isterseniz en az 7-8 ay tam verimle yumurta alamazsınız ve civcivlerin horoz çıkma ihtimalide unutulmamalı ki horozlar yumurtlamaz :)

Tavuk satışı yapıyor muyuz ?

Biz şu anda yumurta üretimi yaptığımızdan tavuk üretimi yapmıyoruz. Fakat tavuklarımızı aldığımız yer ile sizi irtibata geçirip sertifikalı, aşılı yumurtalama evresine yeni girmiş tavukları almanız için aracı olabiliriz. Firmanın Tavuk fiyatları için bizimle İletişim'e geçebilirsiniz.

Ürettiğimiz Yumurtaları Nerelere Satabiliriz ?

Doğal Besi Tavuk çiftliğinizi kurduktan sonra tavuklarımızı sadece doğal yemlerle besleyerek tavuklarınızın doğal ortamlarında oldukları gibi özgür bir şekilde yaşamalarını sağlamalısınız. İlk aylarda tavuklarınızın yumurtalama verimi düşük olacaktır. Bunun sebebi tavuklarınızın genç olması ve yumurtalamaya yeni başlamalarıdır. Tavuklarınız tam verimli olarak yumurtlamaya başladıklarında ve doğal besi yumurtası üretmeye başladığınızda yumurtalarınızı şarküteri, bakkal vb. köy yumurtası satışı yapan yerlere kendiniz pazarlayabileceğiniz gibi çevrenizde bu işin toptancılığını yapan kişilere de bu yumurtaları satabilirsiniz. Köy yumurtalarının adet satış fiyatı satıldıkları yerlere göre 1-1,5 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Köy yumurtası satan büyük marketlerde, şarküterilerde ve çevrenizde köy yumurtası satışı yapan yerlerde fiyat araştırması yapabilirsiniz. İzmir ve çevresinde çiftlik kuran arkadaşların yumurtalarını pazarlama evresinde de eğer isterlerse halen çalışmakta olduğumuz toptan yumurta alışı yapan kişilerle buluşmalarında yardımcı olabiliriz.

Daha Ayrıntılı Bilgi İçin bize İLETİŞİM sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşamak için Doğal ürünlerle beslenin

Tavuk diye önünüze gelen hayvana dikkat edin !

30 Ocak 2013 Çarşamba

Milliyet Gazetesinin haberinde Entegre tavuk tesislerinde çabuk büyümeleri için ilaç verilen tavukların kuluçka sürelerinin 17 güne kadar indiği 45 günde kesime gitmeyen tavukların verilen ilaçlar sebebiyle bu süre sonunda kendilerinden öldükleri bildirildi. Dehşete düşüren verileri Marmara Çevre Platformu toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar açıkladı. Dizdar açıklamasında  "Tavuk diye önünüze konulan hayvanın kuluçka süresini kısaltılarak 17 güne indirdiler. Hayvanların bacak yapıları değişti. Bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor. Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü. Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor. Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor. Bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil. Bu işin ilginç yanı, bunun onayını da veterinerlerden alıyorlar.” dedi.
 Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerde kanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu Amerika Birleşik Devletleri de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını ne kadar endüstrileştirirseniz, ne kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile ne kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın da o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynak : Milliyet


Entegre üretim tavuk ve yumurta tüketmek yerine sağlıklı bir yaşam için doğal besi tavuk ve tavuk ürünleri tüketmeye özen gösterin. Tavuk ve yumurtayı bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden almaya özen gösterin. 


Çiftliğimiz her gün ziyaretçilerimize açıktır. İletişim kısmından bizimle irtibata geçebilirsiniz. Siparişleriniz için Sipariş Formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

Kendi doğal besi tavuk çiftliğinizi kurmak ve kendi yumurtanızı kendiniz üretmek isterseniz bilgilerimizi paylaşmamız ve çiftlik kurmanızda yardımımız için bizimle irtibata geçmeniz yeterli olacaktır. Sağlıklı bir hayat için sağlıklı beslenin

Which Came First - The Chicken or the Egg?

28 Ocak 2013 Pazartesi

Yumurta mı tavuktan çıkar ? Tavuk mu yumurtadan çıkar ? sorunsalı


Hangi Tavuk Yenmeli

25 Ocak 2013 Cuma


Hangi tavuk yenmeli?

Uzmanlara göre açık havada dolaşmayan, hangi yemi yediği bilinmeyen endüstriyel tavuğun sağlıklı olup olmadığı da belli değil. Lezzeti ve sağlıklıyı arayan organik, köy tavuğuna yönelmeli.

Serbest gezinen köy tavukçuluğunun giderek azalması, endüstriyel tavukçuluğun artmasıyla tavukların tadında, pişirme sürelerinde ve yöntemlerinde büyük değişiklikler yaşar olduk... Tavukların güneş görmeden, ayakları toprağa değmeden yetiştirilmesi ve soframıza gelmesinin sağlığımıza etkilerini uzmanlara sorduk.
Doktorlara göre bir tavuğun sağlıklı olup olmadığı iki yönüyle değerlendirilmeli... Öncelikle hangi yemle besleniyor ve güneş görerek, dolaşarak mı büyüyor?
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Demirkol'a göre bir tavuğa verilen yemin ne olduğu bilinmeden onun sağlıklı olup olmadığına karar vermek mümkün değil. Prof. Dr. Demirkol, şunları söyledi:
"Türkiye'de yemcilikte GDO'lu mısır ve soyanın serbest olduğu da göz önüne alınırsa her şey olabilir. Bir hayvanın neyle beslendiğini bilmeden onu yeme şansım yok. Hindi için de aynı şey geçerli. Bugün hindiler tavuklara oranlara kesimde, açık havada yetiştiriliyor ancak yemini bilmiyoruz. Bunun da en doğru yolunun insanların gıdası nasıl denetleniyorsa, hayvanın gıdası da aynı şekilde denetlenmesinden geçtiğini düşünüyorum. Çünkü o gıdayla beslenen hayvan, insanın gıdası oluyor. Siz hayvana zehir yedirirseniz o hayvan ölmeyebilir ama insan zehirlenebilir. Bu yüzden GDO'lu yemler, yem amaçlı soya ve mısır ithalatı olduğu sürece ben endüstriyel tavuk ve yumurta almıyorum. Tavuğu da yumurtayı da organik alıyorum. İstanbul'da en azından Buğday Derneği'nin denetimindi kurulan organik pazarların çok ciddi denetlendiğini düşünüyorum. Hatta pazarda bazen ünlü oyuncuları da görüyorum. Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni Sultan Süleyman'ı oynayan Halit Ergenç ile sık sık karşılaşıyorum. Hoşuma gidiyor. Kendilerineçocuklarına özen gösterdiklerini düşünüyorum."
ORGANİK KÖY TAVUĞUNU YİYİN
İstanbul Üniversitesi'nden Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar da, organik köy tavuğunun yenilmesini önerdi. Dizdar, şöyle konuştu:
"Markette satılan endüstriyel tavuklar gerek GDO'lu soya ile beslenmeleri gerekse de hayvanların zaten sağlıklı olmaması, doğanın kurallarına aykırı bir şekilde hızlı büyümeleri benzer boyutlardaki tavuktan çok daha hızlı pişmeleri sebebiyle protein amaçlı tüketilebilir ürün değildir. Normalde tavuk kızartılmaz, çok kuru olur. Haşlanır, fırında pişer. Ama şimdi kızartılabiliyor. Vatandaşa tavsiyem dolaşan, kokusu, tadı, bir buçuk saatten önce pişmeyen tavuklar bulunacak."
DOĞADAN UZAKLAŞMAYALIM
Özel İstanbul Medipol Hastanesi'nden Prof. Dr. Hasan Taşçı da doğal ortamda büyüyen ve çok işlenmeyen besinlerin yenilmesini tavsiye ediyor. Taşçı, "Örneğin dolaşan tavuğu, onun yumurtasını yemeliyiz. Balığımız çiftlik değil, denizin o mevsimde çıkan balığı olmalı. Doğaldan ne kadar uzaklaşırsak sağlıktan o kadar uzaklaşmış oluruz. Meyve ve sebzeler de hangi mevsimdeyse onlar yenilmeli. Sera şartlarında müdahaleyle yetiştirilenlerden uzak duracağız. İyitemizleyerek yememiz lazım" dedi.

Kaynak : Akşam Gazetesi

En ucuz kaliteli protein kaynağı : Yumurta

24 Ocak 2013 Perşembe


Yumurta hem amino asit açısından zengin hemde kaliteli protein deposudur. 1 yumurta sarısında 231 mg. kolestrol bulunmaktadır.  
Yumurtanın kolestrolünde trans yağ asidi yoktur.  Vücudumuzun hormon yapımını, hücre çeperi yapımı için kolestrole ihtiyacı vardır. Bir kısmını vücudumuz sentezlerken bir kısmını  dışarıdan alırız.  Bu açıdan yumurta en kaliteli yağ kaynaklarından biridir.
Sağlıklı bir insan her gün yumurta yiyebilir. Protein seviyesi yüksek olduğundan  özellikle sık sık tüketilmesi gereken, besleyici değeri oldukça yüksek bir besindir.   Kolestrol yüksekliği olan kişiler ise hafta 2 – 3 kez yumurta tüketebilir. Bir adet yumurta besin değeri açısından yumurta büyüklüğünde ete eşittir.  Yumurtanın içindeki lesitin beyin işlevlerinin düzenli olmasına yardımcı olur. 
Özelikle,ülkemizin ekonomik yapısı düşünüldüğünde yumurta,  tüm vatandaşlarımızın et,balık, tavuk gibi kaliteli proteine  ulaşabileceği en ucuz bir besindir.
Daha sağlıklı yumurta tüketebilmek için sanayii tipi yumurta yerine doğal besi (köy yumurtası ) tüketmeye çalışınız. 

Yumurta Yiyerek Zayıflayın

21 Ocak 2013 Pazartesi


Yumurta yiyerek zayıflayın
Kolesterolü arttırdığı için yumurtadan uzak durmuş olabilirsiniz. Oysa bakın ne gibi bir fayda sağlıyor!
Yaklaşık 120 aşırı kilolu erkek ve kadın hasta arasında yapılan bir araştırmanın sonuçları, yumurtanın yeni bir faydasını ortaya çıkardı.
İki ayrı gruba ayrılan hastalardan birinci grup kahvaltıda 2 yumurta tüketirken, ikinci grup aynı kalori ve yağ oranlarında baget Ekmek tüketti.
Yaklaşık 8 hafta süren araştırmada, katılımcıların haftada en az 5 sabah düzenli olarak kahvaltı etmeleri sağlandı. Bu kahvaltı menüleri 1000 kalorinin altında tutuldu ve yağ açısından düşük seviyeli yiyecekler tüketildi.
Baget ekmek yiyen gruba oranla kahvaltıda yumurta tüketen grupta şu farklar göze çarptı;
Diğer gruba oranla yaklaşık 2 kat daha fazla kilo verdiler.
Bel ölçülerinde diğer gruba oranla yaklaşık yüzde 83 daha fazla incelme kaydettiler.
Daha enerjik ve güçlü hissettikleri belirlendi.
Bu bağlamda sabahları yumurta, gibi lösin amino asidince zengin Proteintüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettikleri belirlendi.
İki grubun HDL ve LDL kolestrol oranlarına bakıldığında büyük farklara rastlanmadı. Aynı zamanda trigliserid oranları da aynı düzeylerde görüldü.
Sonuç olarak, Sağlıklı bir vücuda sahip bir kişinin yumurta yemesiyle kalp krizi riski arasında bir oran olmadığı belirlendi.
Yumurtanın sağlıklı bir yiyecek olduğu ve Nurses' Health Study'nin kapsamlı bir araştırmasına göre, kalp krizi ve felç riskini arttırmadığı zaten ortaya konmuştu.
Yumurta yiyerek kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz..
Yapılan bir başka çalışmada; Güne bir yumurta yiyerek başlayanların ertesi günkü öğle yemeğine kadar aldıkları kalorinin, yumurta yiyerek güne başlamayanların aldıkları kaloriye göre daha az olduğu ortaya konmuş.
NTV
Kaynak: habertürk

Beyaz mı ? Kahverengi mi ?

20 Ocak 2013 Pazar

DOĞAL BESİ YUMURTASI DIŞ KABUĞU KAHVERENGİ Mİ OLUR ?

İnsanlar arasında Doğal Besi Yumurtası yani Köy Yumurtasının dış kabuğunun kahverengi olduğu yönünde yanlış bir kanı vardır. 

Yumurtanın kabuk renginin beyaz veya kahverengi olması sadece farklı ırkların tavuklarından üretilmelerinin bir sonucudur.  Dış kabuk rengi kahverengi olan yumurtaların üretildiği tavuklar beyaz yumurtaların üretildikleri tavuklara göre daha iri oldukları ve daha çok besine ihtiyaç duydukları için bu tavukların ürettikleri kabuk rengi kahverengi olan yumurtalar beyaz yumurtalara göre bir miktar daha pahalı satılmaktadır. 

KAHVERENGİ YUMURTA DAHA MI FAYDALI ?

İki renk yumurta arasında besin değeri bakımından herhangi bir fark bulunmamaktadır.

DÖLLENMİŞ TAVUK YUMURTASI

19 Ocak 2013 Cumartesi

Seri üretim tavuk yumurtalarında doğal yollarla döllenme yapılmamaktadır. Doğal yollarla döllenmiş yumurta ancak doğal besi yumurtasıdır. Bir yumurtanın döllenmiş olup olmadığını anlamanın tek yolu, yumurtayı 4-5 gün boyunca kuluçkada tutmaktır. Bu çoğunlukla “inkübatör” adı verilen kuluçka makinelerinde yapılmaktadır. Yumurtayı 4-5 günlük kuluçka sonrasında mum ışığında incelediğinizde eğer yumurtanın içinde kan damarları görünüyorsanız bu yumurtanın döllenmiş olduğunun göstergesidir. Civciv sadece döllenmiş yumurtadan meydana gelebilir. Horoz ile tavuğun çiftleşmesi sonrası yumurtanın döllenmesi 8-12 gün arası bir zaman almaktadır. Yani çiftleşen hayvanlardan meydana gelen her yumurta döllenmiş yumurta değildir. Döllenmiş yumurta adı altında çeşitli satıcılardan aldığınız yumurtaları kuluçkada tutma durumununuz söz konusu değilse, yumurtayı kırarak sarı kısmında bulunan beyaz noktacıkların şekline bakabilirsiniz. Burası, “germ halkası” adı verilen ve embriyo gelişiminin gerçekleştiği bölünme merkezidir. Eğer yumurta döllenmişse, bu beyaz kısım “C” şeklinde bir görünüme sahip olacaktır. Döllenmemiş yumurtada ise beyaz leke küçük ve sıkı bir noktacık görünümündedir.

Döllenmiş yumurtalar da yenebilir. Marketlerde satılan yumurtaların tamamı ise, eğer aksini belirten herhangi bir ibare bulunmuyorsa, döllenmemiş yumurtalar. Seri üretim çiftliklerinde üretilen yumurtalar, tavuklar ve horozların bir arada bulunmadığı mekanlarda elde ediliyor. Tavuklar ve horozlar yumurtlama döneminde bir arada tutulmadığı için de, yumurtaların döllenme şansı ortadan kalkmış oluyor. 


21 gün içerisinde döllenmiş yumurtadan bir canlı meydana gelmekte... Tüm azaları tastamam yumurta içerisinden çıkan bir civciv ne büyük bir mucize... Döllenmiş yumurta içerindeki embriyo yumurta içerisindeki besin maddeleriyle beslenip bir canlının hayata gözünü açmasına vesile oluyor. Biz daha fazla kazanmak için doğanın dengesi ile oynamıyoruz. Doğal yollarla üretim yapıyoruz.

Doğal yollarla üretilen yumurtayı tercih etmek bir manada doğanın korunmasına yardım etmektir. Doğayı korumak insanlık görevidir.

Yumurta Siparişi Talep Formu

YUMURTANIN RAF ÖMRÜ


Yumurta, AB uyum yasaları kapsamında bu yılla beraber sadece soğuk hava deposu olan yerlerde satılabilecek. Pazarlarda açık şekilde yumurta satılması yasaklandı. Kararı doğru bulanlar kadar sektörü olumsuz şekilde etkileyeceğini düşünenlerde var. Sadece soğuk hava depoları olanların yumurta satabilecek olması seri üretim yumurtanın adet fiyatının 1,00 TL' ye kadar yükselebileceği iddialarının ortaya çıkmasına sebep oluyor. Seri üretimde aynı anda milyonlarca yumurta üretilmesi ve fiyatların yükselme eğiliminde olması yumurtaların satılma sürelerini uzatabilir. Havaların soğuk olduğu günlerde raf ömrü bir miktar daha uzun olan yumurta sıcak yaz günlerinde bozulma riskiyle karşı karşıya

BOZUK YUMURTA NASIL ANLAŞILIR

Bir yumurtanın bozuk olduğunu dışarıdan bakarak anlamak neredeyse imkansız. Yumurta bekledikçe tepe kısmındaki boşluk kısmı artar. Bu sebeple yumurta eğer su içine konulduğunda batmıyorsa yani su yüzeyine yukarı çıkıyorsa  o yumurtanın uzun süre rafta beklediği ve bozulduğu anlaşılabilir. Ayrıca, yumurtayı kırdığınızda yumurtanın sarı kısmı kırdığınız alanda dağılıyorsa bu yumurta da bozuk demektir. Bozuk olmayan bir yumurtanın dış müdahale olmaksızın Tavaya kırıldığı zaman sarısının dağılmaması gerekiyor. Ayrıca kırılmış ve çatlamış yumurtaları da kesinlikle tüketmeyin. Çünkü çatlayan kısımlardan hasta eden bakteriler ve mikroorganizmalar yumurtanın içerisine girmiş olabilir.


DOĞAL BESİ BUTİK ÜRETİM OLDUĞUNDAN ÇABUK TÜKETİLİR

Doğal Besi şeklinde yaptığımız üretimlerde günlük üretimimiz az sayıda olduğundan yumurtalarımız günlük olarak tüketiciyle buluşturulur. Üretim çiftliğimize gelerek gönül rahatlığı ile gözünüzle görerek taze günlük yumurta alabilmeniz mümkündür.

YUMURTANIN FAYDALARI

YUMURTANIN FAYDALARI 

Yapılan bir araştırma, kahvaltıda yumurta tüketmenin, vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını ortaya koydu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yapılan araştırmaya göre , besinler içerisinde en kaliteli proteine sahip gıdanın yumurta olduğu tespit edildi . Yumurta proteini, dışarıdan alınması gerekli olan ‘elzem amino asitleri’ yeterli ve dengeli miktarda içerir. Yumurta sağlıklı yaşam açısından gerekli A, D, E ve B grubu vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamini önemli oranda içerir.

Protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yumurta, özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu:“Kolin içeren yumurta, beynin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Yumurta konusunda dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerde çeşitli araştırmalar yapılıyor. ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta yemenin vücut yağının kaybedilmesinde etkili olduğu belirlendi. Yağsız kas kitlesinin korunmasına yardımcı olan ‘lösin’ amino asidinin zengin bir kaynağı olan yumurta, vücut yağının yakılmasında önemli rol oynuyor.”

Üniversitede 10 hafta süreli yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta, düşük yağlı süt ürünleri ve yağsız et gibi ‘lösin’ amino asidince zengin protein tüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettiklerinin belirlendi, böylece yumurtanın farklı bir faydası daha tespit edildi.

NEDEN KÖY(DOĞAL BESİ) YUMURTASI TÜKETMELİYİZ

DOĞAL BESİ YUMURTASI NEDİR ?

İçinde hiçbir kimyasal yada yapay madde bulunmayan yemlerle ve doğanın sunduğu doğal besinlerle beslenen, doğada serbest dolaşan ve doğasına uygun şartlarda yaşayan ve doğal döllenme yöntemleri ile üreyen tavuklardan elde edilen yumurtalara doğal besi yumurtası nedir.

DOĞAL BESİ YUMURTASI NEDEN SAĞLIKLI

Doğal besi yumurtaları seri(sanayi tipi) üretim mahsulü olamadığı için daha lezzetli ve daha sağlıklıdır. yukarıda da belirttiğimiz üzere tavuklarımız tamamen doğal hayatlarını idame ettirip bu şekilde yumurtlamakta olduğundan ürettikleri yumurtalarda da her hangi bir kimyasal artık bulunmamaktadır. İki yumurta arasında ki fark sadece tadılarak bile rahatlıkla ayırt edilebilinir.

DOĞAL BESİ YUMURTASI NASIL AYIRT EDİLİR

Doğal besi yumurtası ile diğer üretim yumurtalar aynı ırk tavuklar kullanılarak üretildikleri için yumurta kabuğu rengi ve yapısı bir birine yakındır. Çok dikkatli bakılmadığında ayırt edilmesi zordur. Zaten seri üretim yapan yumurta üreticileri ile benzer olan tek yanımızda aynı ırk tavukları kullanmamızdır. Ancak bizim tavuklarımızın beslenme şekli, doğal yaşam alanları ve döllenme şekillerinde farklılıklar olduğundan, doğal besi üretim yumurtaları daha sağlıklı ve lezzetlidir. Yukarıda da belirttiğim üzere iki yumurta arasında ki farkı tadarak kolaylıkla anlayabilirsiniz. Eğer tatma imkanınız yoksa ve yumurtanın dış görünüşünden farkı anlamakta zorlanıyorsanız, kandırılmamak için yumurtanızı bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden alınız. Yahut kendi yeriniz varsa kendi tavuğunuzu ve kendi yumurtanızı kendiniz üretiniz. Tavuk temini, Tavuk çiftliği kurulması. vb. konularda da elimizden gelen yardımı yapmaktan çekinmeyeceğimizi bilmelisiniz. Amacımız para kazanmanın yanında halkın sağlıklı beslenebilmesi için elimizden geldiğince ön ayak olmaktır.

DOĞAL BESİ YUMURTASI NEDEN DİĞER YUMURTALARDAN PAHALI

Seri yumurta üreticileri onlarca tavuğu tek bir kafes içerisine kapatarak. Tavuklara resmen eziyet ederek çeşitli kimyasallar ile tavukları şişirerek tavuklardan %100'e yakın verim alıyorlar. Doğal besi yumurta üretiminde ise tavuklarımızı doğal yollarla döllüyoruz ve tavukları doğal yaşam alanlarında özgür olarak bırakıyoruz. Tavuklarımıza iki yumurta daha fazla alabilmek üç-beş kuruş daha fazla kazanabilmek için kimyasallar ile şişirmiyoruz. Bu yüzden bizim tavuklarımız %65-70 verimle yumurtluyor. Ayrıca seri üretim yumurtada firmalar geniş pazarlarının imkanları ile sürümden kazanıyor. Doğal Besi yumurtası ile halkımızın tanışıklığı yeterli düzeyde olmadığından biz butik üretimle az sayıda yumurta üretip günlük iç pazara sunuyoruz. Bu sebeple fiyat farkı oluşuyor. Biz ise elimizden gelen tüm imkanları kullanarak kendi üretimimiz doğal besi yumurtalarını iç piyasanın altında bir fiyata satmaya çalışıyoruz.



 
Sağlıklı Yumurta © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions